Latest Movie :

Пастка (1999)

Пастка (1999)
Жанр: кримінальний, романтичний, трилер, пригодницький

Країна: США, Велика Британія, Німеччина

Кіностудія / кінокомпанія: Twentieth Century Fox Film Corporation, Regency Enterprises, Fountainbridge Films

Режисер: Джон Амієл / Jon Amiel Актори: Шон Коннері / Sean Connery, Кетрін Зета-Джонс / Catherine Zeta-Jones, Вінг Реймс / Ving Rhames, Вілл Паттон / Will Patton, Маурі Чайкін / Maury Chaykin, Кевін МакНеллі / Kevin McNally, Террі О'Нейл / Terry O'Neill

Сюжет:
Роберт МакДугал, вже немолодий, але ще міцний чоловік імпозантної зовнішності, - видатний злодій міжнародного масштабу. Під час крадіжки полотна Рембрандта доля зводить його із чарівною конкуренткою Вірджинією, теж злодійкою великого таланту. Вона слідчий страхової компанії.
Ще жодного разу МакДугала не вдавалося спіймати на гарячому. Вірджінія сподівається, що їй вдасться увійти до нього в довіру і заманити у пастку. Обидва вони - люди неординарні - починають працювати разом. Крадуть старовинну китайську золоту маску, а потім планують крадіжку на міленіум в одній з башт хмарочосу Петронас Твін Тауерс в Куала-Лумпур шляхом комп'ютерного переказу на свій рахунок з різних корпоративних рахунків 8 млрд. доларів.
Однак трапляється непередбачене: Роберт і Вірджинія відчувають один до одного ніжні почуття, між ними починається роман. Це доставляє масу незручностей і їм самим, і спецслужбам різних країн...


Цікаві факти:
• На початку фільму з'являється секретний код - 1007, останні три цифри якого 007 (саме цей номер належить агенту з ліцензією на вбивство, Джеймсу Бонду). А одиниця позначає, що Шон Коннері був першим виконавцем ролі агента 007 на екрані.
• Вулиця, на якій Мак припаркував машину, чекаючи Джин Бейкер з антикварної крамниці, та ж сама, що й у фільмі «Гаррі Поттер і філософський камінь»: по цій вулиці Гаррі і Гегрід спускалися, прямуючи в «Дірявий Казан».
• Роль таємного укриття Мака зіграв замок Дуарт, спадкове володіння клану Мак-Линів. Колись ця фортеця разом з шістьма іншими була побудована ватажками клану на західному узбережжі Шотландії. Сам Шон Коннері по материнській лінії походить якраз з клану Мак-Линів.
• Трюк на балці на стелі в замку Дуарт, коли героїня Кетрін Зети-Джонс робить сальто назад, а потім зістрибує з балки на старовинний стіл, актриса виконала сама.
• За участь у цьому фільмі актори Шон Коннері і Кетрін Зета-Джонс були номіновані в 2000 році на «Золоту малину» у номінаціях Найгірша актриса і Найгірший акторський дует.
• Сцена подолання героїнею Кетрін Зети-Джонс сигнальних променів лазерної системи захисту неодноразово пародіювалася. Так, наприклад, її можна зустріти у фільмі «Джей і Мовчазний Боб наносять удар у відповідь» (сцена з чотирма злодійками). Відсилання до сюжету фільму так само було використане при створенні кліпу «Aqua» на пісню «Around the World».
• У ніч міленіуму, коли Мак і Джин направляються до банку, вони звіряють годинники о 23:00. Джин каже, що з цього моменту, кожну хвилину і до опівночі, атомний годинник в Нью-Йорку буде відставати на десяту частку секунди і, таким чином, у них будуть зайві 10 секунд, за які вони зможуть потрапити в систему захисту банку. Але кожну хвилину 1/10 секунди протягом години (60 хвилин) дає їм усього зайвих 6 секунд, а ніяк не 10.

 
Тривалість: 01:52:56

Роскажіть друзям:

Post a Comment

 
Copyright © 2019. Український кінозал - All Rights Reserved